Contacte

CONTACTE
Oficina de turisme (La Carbonera)
Les Planes d’Hostoles (La Garrotxa) Girona
Tel. 972 448026
Correu electrònic: turisme@lesplanes.cat
Blog/web: http://turismelesplanes.blogspot.com/
 
 
LOCALITZACIÓ:
Les Planes d'Hostoles, és un municipi de la Garrotxa de creació força moderna. Fins el segle XIX no va tenir identitat pròpia i era part integrant del municipi de Sant Feliu de Pallerols fins l’any 1872 que es van segregar.
Forma part de la vall d’Hostoles i el poble queda situat a la dreta del riu Brugent que neix a la serra del Corb i rep les aigües de la riera de Cogolls. Part de la zona volcànica de la Garrotxa està en aquest poble. Al nord del terme hi ha el volcà Traiter.
Antigament el lloc basà la seva economia en l'explotació forestal, l’agricultura i els molins que aprofitaven les aigües del riu Brugent i la riera de Cogolls. La indústria, però, s’ha acabat imposant en els darrers temps.
 
Es pot arribar en autobús, en tren i en avió respectivament; http://www.teisa-bus.com/http://www.renfe.com/ i http://www.aena.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Girona-Costa-Brava/ca/Page/1046767807255/. També hi ha contacte directe amb el taxi de Les Planes d'Hostoles: 610570680.

Cogolls.
Es troba al nord de les Planes d’Hostoles, a la falda de la serra de les Medes.
La parròquia de Sant Cristòfol de Cogolls, la més antiga de la vall d’Hostoles, ja ve esmentada en el segle X. Els masos disseminats de la zona són abundants i gairebé tots dels segles XI, XII i XIII. El sector conegut pels “Estanyols” el componen tres masies, dues de les quals estan datades el 1285 i el 1286.
Cogolls és un lloc privilegiat pel que fa a l’aigua. La força hidràulica va ser aprofitada des del segle XIII. Existeixen quatre molins en el sector: el molinot de la Pruenca, el molí del Fontanil, el molí de Sant Pelegrí i el molí dels Murris.
Sortint de la zona de l’Estanyol es pot accedir a l’ermita de Sant Salvador i a les ruïnes del castell de Puig-alder.
 
Les Encies.
Aquest sector es troba en la part meridional de la serra de les Medes. El lloc ja va ser habitat en temps prehistòrics com ho demostren les troballes al Clot de l’Infern i datades el segle VII a. de C. Així també es van trobar, en la zona, evidències de la cultura romana.
En un document de l’any 1155, apareix citada la parròquia de Santa Maria de les Encies. Consta, també, que Miró III, senyor d’Hostoles, en la cessió de 17 masos a l’abat d’Amer l’any 1207, hi figuren tres de les Encies: el Clusells, el mas de les Llunes i la borda d’Alou.

  • Turisme les Planes d'Hostoles

    Ajuntament - C. Reverend Ramon Costa, 1

    17172 Les Planes d'Hostoles

    972 44 85 93

    ajuntament at lesplanes dot cat